Sökte på MUF Halmstad på google!

Haha! Jag sökte på MUF Halmstad på google och kollade vad som kom upp, och efter några sidor hittade jag något som hette "månadens skräptråd" på ett forum som hette forumet.kent.nu eller liknande. Hittade där en kortare diskussion där 3 personer hade upptäkt att MUF Halmstad tältade på rådhustrappan inför förtidsröstnigen! Det är väldigt kul att se vad folk har för fördomar! :) Slutet är bäst! Stämmer det? ;)

- Men jösses. MUF-halmstad har tältat på rådhustrappan för att de första rösterna i halmstad helt garanterat skall hamna på moderaterna. "som ett bra tecken för framtiden". Förtidsröstningen öppnade klockan åtta.

-Tänk om dessa ungdomar börjar köa till konserter! :eek: Hur tidigt skulle de då börja? Direkt efter biljettsläppet?

-Jag ska rösta söndag 19 september. Samma fina känsla varje gång.

-jag är jour den dagen, så jag kommer att poströsta i förväg - så att jag är säker på att inte missa. får ju ge muf-arna lite mothugg. Och alla sverigedemokrater...

-Tja, man får beundra dem för deras kretivitet när det gäller svepskäl för att få supa.

-Nej det var nog inte ens så, utan de är nog bara hängivna saken så att säga. Det skulle nog ge moderaterna en helt annan pr än vad de skulle vilja ha om polisen ryckte ut och hällde ut alkoholen för en massa fulla muffare mitt på stora torg. "Alkohol på allmän plats" och allt det där. Dessutom var flera av dem under 18, men sympatiköade och var solidariska med de som skulle få rösta.

-Fast MUF är ju inte direkt kända för sin alkohol- och drogfria policy heller :) Ingen hemlighet direkt att de sett till att minderåriga fått i sig sprit under deras aktiviteter. Och sen när är högern solidariska? Bättre kan du Hulda!
Nu ska jag återgå till min röriga krönika, hej så länge!

-Hon sa faktiskt det, den lilla 17-åriga stjärnögda flickan som blev intervjuad i tv4 halland...min gissning är att hon är kär i den lokala ordföranden:rolleyes: Men, som sagt jag tror inte att de dricker sprit på en plats där de uppenbart riskerar att hamna i fyllecell för det.

Affärsredovisningstenta imorgon!

Okej.. nu är det affärsredovisningstenta imorgon och jag vet inte alls hur dehär känns! Det kan gå okej, och det kan gå åt h*lvete. Har just nu druckit för mycket kaffe så jag måste ta och pausa lite från pluggandet. Känns som att det är viktigt att fokusera på rätt saker nu dehär sista timmarna! :) Önskar mig själv lycka till och försöker ge mig en lyckospark! ;)

Insändare som jag fick publicerad idag

Fotograf: Tobias Wallström


Våra soldater är hjältar

Svar till Olle Ljungbeck 25/10.

Afghanistan, ett land som före 2001 var ett fridens land präglat av rättigheter för kvinnor och frihet för folket? Självklart inte! Olle Ljungbeck skriver att Sveriges hjälpinsats i Afghanistan är nonchalans mot demokratin, vilket således innebär att den insats som svenska soldater gör dagligen i Afghanistan för att barn ska få gå i skolan och för att kvinnor ska få rättigheter som är värdiga en människa skulle vara nonchalans mot demokratin.

Jag påstår att den kamp som våra svenska soldater för i Afghanistan är en kamp för mänskliga rättigheter i hela världen. En sann hjälteinsats! Jag undrar om Olle Ljungbeck även tycker att vi ska minska de sociala hjälpinsatserna i Afghanistan? Det vore nog en god idé om soldaterna finns där för att skydda dem. Det skulle självklart vara vansinne att skicka fler hjälparbetare till Afghanistan samtidigt som vi skickar hem våra soldater, vilkas uppdrag är att skydda både hjälparbetarna och befolkningen på landsbygden. Det är en skam mot de soldater som har mist sina liv att skicka hem deras kamrater, då landet ännu inte är säkrat. På så sätt tappar deras kamp med livet som insats något oerhört i betydelse.

Glöm aldrig att de stupade soldaternas tjänstgöring i Afghanistan bidrog till hopp och framtidstro hos stora delar av det afghanska folket. De stupades insatser hittills har inte varit obetydliga. Gör dem inte heller till det genom att skicka hem deras kamrater.

Mikael Persson, ordförande, Moderata ungdomsförbundet i Halmstad

Sveriges ungdomsråd och Överavskrivningar!

Har idag fortsatt mitt pluggande vilket har blandats med frustration över affärsredovisningen och glädjen över att någon kom ihåg mig och skickade ett litet sms eller liknande. Frustrationen idag har som sagt berott till 99% på Affärsredovisningstentan som jag pluggar på tills på torsdag. Jag vet inte ens om pluggandet går bra, men jag gör mitt bästa!

Har även varit på 035-huset idag med Christofer Lundholm och Johan Lindell där vi lyssnade på Sveriges Ungdomsråds vice ordförande samt 2 killar som tydligen älskade hip-hop. Hyfsat ointressant information under föreläsningen och diskussionen samt workshoppen som skulle ske efteråt var hyfsat meningslös då vi inte kom fram till någonting. Hade dock en kort konversation med SSU Halmstads ordförande Elena angående kollektivtrafiken. Jag kommer aldrig att förespråka ett 1000kr-kort eller liknande, men visst kan jag hålla med om att det är dyrt för ungdomar att åka buss. Tur det finns cykel ;)


(Buss)

Tenta och Moderatmöte!

Jag hatar när man inte vet hur det gick på tentan! Antingen klarade jag den med ett knappt G eller så kuggade jag den med ett starkt underkänt! :S Har iallfall inte tid att tänka på det nu då det är dags att sätta igång med affärsredovisningen som jag ligger långt, långt efter med. Av erfarenhet vet jag dock att jag har en tendens till att kunna lära mig saker väldigt fort om jag går in för det till 100%.

Har även varit på ett 2 timmar långt möte med moderaterna och efter detta har jag insett att vi borde bygga mycket högre hus i Halmstad, tyvärr är det ingen som håller med mig! :(

(Hus i den här storleken vill jag se!)

Tentamen om 45 minuter!

Dags att göra sig i ordning för marknadsföringstentan som börjar om 45 minuter! Visst hoppas jag att jag klarar tentan, men det skulle samtidigt vara väldigt konstigt om jag faktiskt lyckas klara den med tanke på hur lite tid jag faktiskt har lagt ner på pluggandet under hösten. Detta skall bli mycket intressant!

Talarkväll med den alltid lika imponerande Emil Eriksson!

Ikväll kunde MUF Halmstad stolt presentera en talarkväll med den nuvarande förbundsstyrelsekandidaten Emil Eriksson från Skåne! Talarkvällen var väldigt uppskattad av såväl gamla medlemmar samt nya medlemmar. Emil pratade om det ämne som han kan bäst, ledarskap och det är väldigt lustigt att hur många gånger man än lyssnar på en ledarskapsföreläsning så kommer man alltid på saker som man glömmer bort att göra för sina medlemmar. Har bestämt mig för att ta nya krafttag efter nästa vecka då jag har 2st tentor denna veckan :(

(MUF Halmstad <3)

Gårdagen, middag och fest!

Hej världen! Igår var det dags för mig att bjuda mina vänner på middag, vilket faktiskt gick riktigt bra! Det började med att Caroline och jag åkte och handlade saker till maten. Kan även konstatera att jag aldrig skulle kunna bo tillsammans med Caroline längre än en dag innan någon av oss skulle göra ett gediget försök att avliva den andre ;)

Väl hemma igen gjorde vi... Hon pajen medan jag gjorde vardagsrummet och mig själv iordning. Till slut kom lite gäster och vi korkade upp vinflaskorna!

Det roligaste som hände igår var nog ändå när tjejerna sjöng jullåtar hela vägen in till stan medan Oscar filmade! Klockrent! Kvällen avslutades med en kortare efterfest hemma hos mig där Cecilia roade sig med att äta gurka på kreativa sätt! :) Ikväll är det marknadsföring som gäller! :D



Wohoo! Bilder! :)

Har idag gjort någonting som jag inte har gjort på väldigt länge! Stått framför kameran frivilligt! Det är ju såhär att jag skall vara i tidningen snart eftersom att jag fyller 20 år (mor blir så stolt då). Innan i veckan insåg jag då att jag inte har en enda vettig bild på mig själv, och eftersom jag inte orkar gå till fotografen och betala flera hundra för en bild, frågade jag min underbara vän Anna om hon kunde hjälpa mig med lite bilder, och visst kunde hon det! :D Här är den bilden som skall i tidningen och en lite random bild som jag själv faktiskt är lite nöjd med! ;)


(Till Hallandsposten)


(Random bild)

Delrapport dag 3 på snälla veckan...

Har nu varit snäll i snart tre dagar och det börjar tära på mig, då folk i min omgivning har börjat vända sig mot mig. Jag vet inte om detta är ett naturligt beteende, men mina vänner har nu tagit chansen och varit extra elaka mot mig nu när jag har lovat att vara snäll! Jag sitter för tillfället i min soffa och skyddar mig från den hemska omvärlden och alla mina elaka vänners påhopp! Att vara snäll är svårt... Jag återkommer med uppdateringar!




Klart att politiker skall tjäna pengar...

Okej, här är ett seriöst inlägg om en sak som jag har irriterat mig på idag...

Varför är det inte okej för politiker att tjäna pengar? I morse när jag vaknade och gick in på hallandsposten.se som vanligt, ser jag artikeln "Höjda arvoden för politikerna" vilket fick mig att inse att kommentarerna undertill skulle vara allmänt negativa. Liksom jag trodde så var kommentarerna negativa och det var en klagomål på hur kommunen är skött. Kommerntarer som: "Vad ska herr Graaf göra på sitt jobb för att förtjäna den höjningen månntro??" och "Det roliga är att politikerna inte gör ett skit och vi accepterar detta!".

Jag blir så otroligt förbannad när jag läser detta då jag själv ser hur politikerna i Halmstad kommun faktiskt sliter för att se till att saker och ting fungerar. Människorna här klagar på Carl-Fredrik Graf (M), som jobbar i princip hela tiden, har ansvar för en mängd olika människor, är bevakad av pressen samtidigt som lite mindre än halva kommunens befolkning helst hade sett att någon annan gjort jobbet! För det är faktiskt så en offentlig politiker har det. Personligen tycker jag att Carl-Fredrik och de andra politikerna förtjänar varenda krona de får och hade gärna kunnat få en slant till om jag hade fått bestämma.

Varför är jag då så positiv till höga politikerlöner? För att jag vill ha kompetenta politiker som styr Halmstad. Personer med universitetsutbildning, erfarenhet, ledarskapsförmåga. Jag är säker på att om inte politikerlönerna följer det privata näringslivets löner så kommer endast få att vilja bli politiker. Det är dags att uppskatta våra politiker, oavsett block, för det arbete de faktiskt gör!



Fönsterglas...

Har nu länge funderat på att jag ser mycket seriösare ut i glasögon och har på allvar funderat på att använda glasögon med oslipat glas! Jag vet att det är ett knäppt förslag men världen är ju redan knäpp och då får man anpassa sig efter den! Jag känner alltså att jag upplevs som mycket seriösare med glasögon på. Dock så har jag insett att det inte går utstråla seriositet om människor vet om att man har fönsterglas i glasögonen. Detta betyder att det endast finns en lösning på problemet... Jag måste skapa ett synfel på något av mina ögon. Hur gör man detta? Jag har ingen aning men jag börjar med att hoppas! ;)
(Seriöst)

Resultat dag 1 på snälla veckan!

Okej, dags att utvärdera första dagen som snäll. Jag tror personligen att jag har lyckats att göra snälla saker idag. Jag har gett en massa komplimanger och har varit ärlig om saker istället för att ignorera dem (Vilket jag ser som snällhet). Det ser alltså bra ut, men det är fortfarande 6 dagar kvar så vi får se hur detta går. Något som är klart är dock att jag tänker ge järnet! :)
'
(Socialistisk propaganda JA, men snäll ser han ut c¨, )

Snäll vecka!

Hej! Igår kväll bestämde jag mig för att bli snällare mot mina vänner än vad jag är för tillfället. Vill göra klart för er som läser att jag umgås inte med någon människa som jag ogillar, och det innebär att alla ni som jag regelbundet pratar och umgås med tycker jag om, och anser vara mina vänner. Tyvärr så finns det alltid risk att folk missuppfattar saker man säger och blir ledsna. Därför påbörjar jag min snälla vecka idag, vilken varar till nästa tisdag! Det låter enkelt men jag vet att det är svårare än vad det verkar. Anledningen till att det är så svårt att bli snäll är att folk förväntar sig att man skall vara en person, och när man inte är den personen så tycker de att man är konstig. Dock skall jag nu göra ett ordentligt försök att vara allmänt snäll och ge komplimanger! :)



Fikakväll med MUF Halmstad!

Ikväll var det dags för ännu en fika med MUF Halmstad och denna gånen hade jag bakat en banankaka! :D Låter otroligt att jag skulle ge mig på att baka någonting men av någon anledning så lovade jag detta. Det konstigaste med detta är nog ändå att det faktiskt gick väldigt bra att baka och kakan fick 8 av 11 Solar! Inte illa! Har även konstaterat att jag är något kittlig och att jag i princip använder hur mycket våld som helst för att undvika att bli kittlad. :) Nu är jag trött och ska snart sova tror jag! :)

Lördag...

Okej... Känner mig sjukt ovan när de gäller dehär med att blogga men jag skall testa!
Hej världen och ni fåtal människor som kommer att se dethär! Idag har det inte hänt mycket alls och kommer troligtvis inte att göra heller. Jag skall plugga Företagsekonomi hela kvällen! Låter det roligt? Det är det inte. Företagsekonomi är otroligt tråkigt. Jag skulle kunna jämföra det med att spela spela spela fia med knuff utan motståndare, helt enkelt j*vligt tråkigt! Varför utsätter jag mig för sådant här plågeri då? Det undrar jag också och är det någon som har något bra svar så finns det tydligen en kommentarsfunktion här under så där får du väldigt gärna skriva. Nu så kallar DEBET och KREDIT! Ha en kul kväll - I wont! :)



Vinkväll

Hej alla Mikaels läsare. Det här är Caroline som gör ett litet inlägg i hans "aktiva" blogg. Tycker att det behövs en liten fräsch grej på den här bloggen. Ni vet, något nytt som händer. Nått som får världen att stanna upp och le lite. Okej nu är saken så att det kommer ju inte hända här, på denna bloggen, då mikael är rätt lam på att uppdatera och när han väl uppdaterar så skriver han om kaffe och hur han känner sig som en gammal gubbe. wiho! så fint så, men dock kommer ju inte folk stanna upp och tänka på vad han skrev. och nej jag säger inte att ni kommer göra det nu heller, nu när jag skriver. men ett försök är det ju värt. iallfall. vi sitter och dricker vin och spelar gh. rätt coolt är det faktiskt. väldigt kul är det också. men nu ska vi bege oss in till stan och kolla läget och sen äta maat för att sedan ta taxi tillbaka och spela mer gh! (min plan är att supa mikael så full så att han inte kan spela så att jag vinner. men shhyyyyy säg inget). ja, det var väl allt från mig antar jag. MEN glöm inte att kolla in min blogg heller (den mikael fick inspiration från att börja blogga igen. ja vet, känner mig rätt cool faktiskt) carolineferning.blogg.se YEEEY säger jag! nu ska vi dra. sooo long cheeesballs
HEJ

Kaffe

Jag är nog beroende av kaffe! :( Dock så är det så otroligt gott att ta en kopp kaffe, så jag fortsätter med det! :D


Kaffe


Fotbollskväll som varade i 35 minuter...

Har varit väldigt trött idag och inte speciellt produktiv, men har iallfall fortsatt med min bokföringsuppgift ALBA AB (150 sidor som skall skall bokföras med bokslut och årsredovisning) och känner att jag är på god väg! Ikväll blev det fotbollskväll med Johan Sunesson och själva fotbollskvällen varade bara i 35 minuter när jag och Johan kom överrens om att det var bäst att stänga av för att skona våra stackars hjärtan. Blev en rättså bra kväll ändå när vi tittade igenom det tredje avsnittet av SVT:s Starke Man vilket enligt mig är en sjukt rolig serie! Tidig skola imorgon så borde försöka sova nu, men lite mer bokföring hinner jag nog med! ;)
lgb

Ryggont som heter duga!

Igår hade jag lite smått ont i ryggen, när jag vaknade idag kunde jag knappt ta på mina egna byxor! Skrattade några minuter åt min egen situation men nu är det mest irriterande! :p Idag ser jag iallafall fram emot min presentation av marknadsföringsanalysen jag gjorde om SAAB AB för någon vecka sedan. Väldigt lustigt att jag faktiskt lyckades med att göra en marknadsföringsanalys om ett bilföretag när jag inte kan någonting om bilindustrin :p Är rättså nöjd med det iallafall. Jaja, dags att börja repetera arbetet så jag kommer ihåg vad jag skall säga!

Oroväckande... och glädjande!

Har nu inte använt min blogg på flera månader när jag nu ikväll blev gick in på en god väns blogg, och som resultat av hennes blogg fick jag dåligt samvete och tänkte uppdatera här lite oftare! ;) Gick in här på bloggen och tittade om någon hade varit här inne och kollat och det har faktiskt varit folk här inne och läst medan jag inte har uppdaterat något! :o Så därför är det nu dags att ännu en gång sparka liv i det här gamla skrället!

Idag!
Har idag insett att jag ligger väldigt långt efter i pluggandet och borde nu ta mig i kragen och börja plugga, vilket är svårt när man har så mycket andra roliga saker att pyssla med, såsom MUF, musik och vänner! De sakerna som betyder mest i mitt liv för tillfället! Men för att råda bot på mina studieproblem så skall jag nu försöka prioritera ner dessa ett snäpp nu tills tentorna är över, vilket är om ca: 2,5 veckor! Inget festande, inga sena nätter (om de inte har med pluggandet att göra) och inte en massa slappande i soffan! Skall dock försöka hinna med att skriva här nån gång då och då iallafall :)


Goda minnen och goda vänner :)
(Goda minnen och goda vänner, valvaka 2010)