Sjuk

Efter en otroligt rolig dag och kväll igår med en lite tråkigare natt så vaknade jag nu upp i morse och kände mig febrig, snuvig och allmänt sjuk.
Egentligen skulle jag åkt till Jönköping idag men så blev det inte. Istället så tänker jag kura ner mig i soffan och läsa min fina Makroekonomibok! :)
makro

Alliansen gör politiken godare! Våffelkampanj!

Idag var det dags för den otroligt efterlängtade våffelkampanjen på Sannarpsgymnasiet!
Dagen började för mig klockan 05:20 i morse då jag tågade upp ur sängen med ett leende på läpparna. Vi har överlistat SSU tänkte jag för mig själv! Klockan 07:00 tågade 3 glada Muffare in på Sannarpsgymnasiet och började förbereda och ta de bästa platserna inför dagens våffelkampanj vilken blev SJUKT bra!

Det började med att vi delade ut de 700 våfflor som vi hade köpt och fick sedan ringa till leverantören för att se om vi kunde få beställa ännu mer då trycket var så stort! Snabbt som attan slängde jag mig i bilen och körde och hämtade ytterligare 500 våfflor! Vilken dag alltså!

Även SSU var som sagt på plats under dagen med sina bittra miner och dystra budskap. Tyvärr för dem så var det inte så många som var intresserade av att prata med dem när det fanns en sån mängd glada Muffare att prata med! Jag är såååå stolt över alla som deltog under kampanjen, och få var vi inte heller! Hela 15st ungdomar från Alliansen deltog som aktivt pratade med andra ungdomar och delade ut våfflor.

Håll i er nu SSU, Alliansen går mot valseger 2010!

sannarpvåffel
(Mängder av ungdomar köade för att få alliansvåfflor)


jonath
(Jag och Jonathan tänkte att det behövdes lita glada miner
hos SSU, ser ni så folktomt det är där???)
vaff
(Massa människor! :D)

Re:Call

Nu de senaste dagarna har MUF Halmstad ordnat Re:Call för att återvärva de medlemmar som inte har betalt medlemsavgiften.
Det går kalasbra men vi har en hel del att göra. Vill speciellt tacka Sofie Sjöblom som har återvärvat ung. 10st själv! Mycket duktigt! :D


recall

Mina Favoritmuffare! Del.2

Tänkte fortsätta min serie där jag berättar om mina favoritmuffare!
Nästa person ut får vara Sara Cedergren! Sara har inte alls varit med i MUF Länge men har chockerat med engagemang och charm.
Redan efter de första aktiviteterna som Sara var med på så märkte både jag och andra inom MUF att den här tjejen kommer att kunna göra MUF ännu bättre än vad det redan är! Sara har otroligt mycket tankar och idéer om MUF Halmstad och så fort man ber henne göra någonting så vet man att det kommer bli gjort! (Guld värt om man är Ordförande :D )

För tillfället är Sara Vice Ordf. i MUF Halmstad och hon är ett enormt tillskott till föreningen! Den hade nog knappt ungerat utan henne! Om det blir som jag tror så kommer Sara att ha en otroligt ljus framtid inom MUF!


sara


Underbar helg!

Nu i helgen var jag alltså ersättare för Björn Pettersson på Distriktsforum i Stockholm. Vi åkte upp klockan 05:00 i fredags morse och kom hem i går kväll. Helgen har varit otroligt intressant och sjukt inspirerande. Det absolut bästa var ju att höra Fredrik Reinfeldt tala samt att lyssna på Ulf Adelssohns brandtal. Vilken retoriker! :o I helgen har jag även fått lära mig allt från krishantering till att skriva pressmeddelanden samt att uppvakta journalister. I lördags var det sittning också och jag måste säga att det var den lugnaste MUF-tillställningen jag har deltagit på hittills :)

Nu är det iaf dags för en ny vecka med t.ex. våffelkampanj på Sannarpsgymnasiet! 720 våfflor inköpta, 10 kg sylt, 6 flaskor grädde och 1000 servetter :D Det kommer att bli awesome!

reinfeldt

Press & Media

Sitter på Distriktsforum med MUF i Stockholm. Just ny lyssnar jag på fakta om hur man skall arbeta med journalister. Väldigt intressant! Ikväll blir det sittning och det blir garanterat väldigt trevligt! Skall berätta mer om helgen när jag kommer hem :D

muf


Glömt att anmäla mig till tentan på torsdag..

Mitt i allt stressande med pluggande inför tentan insåg jag att jag inte ens har anmält mig till tentan på torsdag! Får väl hoppas att det finns platser lediga eller att någon blir sjuk. Klantigt av mig! :'(
ledsen

Mina Favoritmuffare!

Tänkte göra en liten bloggserie om mina favoritmuffare! Varje vecka så lägger jag upp ett nytt inlägg om en muffare som gör stort intryck på mig! :D

Först ut får vara Lisa Barkman 2:a Vice Ordf. i MUF Kungsbacka!

Lisa har inte varit medlem i MUF så väldigt länge (ungefär lika kort tid som jag) och jag har inte träffat henne så otroligt många gånger men en sak är säkert, och det är att hon har gjort ett väldigt gott intryck på mig! Jag har svårt att hitta någon annan person på lokalföreningsnivå som är beredd att offra så mycket tid och engagemang för MUF som Lisa är!
För tillfället så har Lisa har kandiderat till ordförande i MSU City's styrelse och hade jag suttit i valberedningen till MSU City hade valet av ordförande varit självklart! Lisa Barkman är en otroligt stor tillgång för MUF och jag hoppas på att få se henne ännu fler gånger nere i Halmstad, även om hon nu får det otroligt fina uppdraget att leda MSU City i Göteborg!


lisabild2

Lugn kväll...

Tar det lugnt ikväll, pratar med en trevlig person på msn samt slötittar lite på tv. Tycker att jag har jobbat ifatt med det mesta av de tråkiga saker som jag var tvungen att göra idag, men visst finns det en hel del kvar att göra. (T.ex. att plugga) Imorgon så skall jag klippa håret, äta lunch med Evelina och Sonny, samt vara med och skriva verksamhetsplan till MST Halmstad. På kvällen blir det dirigerande av min favorit-studentorkester SOS.
(Nedan, Adam Smith - En stor favorit)
File:Adam-Smith-Statue.JPG

Helgen springer sin väg! :o

Tiden går alldeles för fort! Jag hinner ju knappt med att göra hälften av alla de saker jag borde hinna just nu! Igår var det utbildning i Falkenberg med MUF's Vice Förbundsordförande André Assarsson och Riksdagskandidaten Jenny Petersson! Utbildningen var väldigt intressant och givande! På kvällen bar det av hem till Ramtin i SOS som bjöd på Persisk mat! Har aldrig ätit det innan och det var väldigt gott!

Idag ska jag hinna plugga till tentan på torsdag samt planera inför medlemskvällen som MUF skall ha på Tisdag! Vi bjuder på Chips, Läsk å Godis! :D


2

Trött men nöjd!

Kampanjen idag blev jättelyckad och vi värvade 5 nya glada medlemmar till MUF Halmstad. Det märks verkligen att det är valår i år! :) Efter kampanjen så blev det kampanjlunch på Guang Dong och sedan i eftermiddags så fikade jag med Evelina (Jag åt glass :D Blåbärsglass!)! Nu så ska jag gå och äta middag med släkten! Min mamma fyller år idag så grattis till henne! :)

 


Hektisk morgon!

Hej världen! 10 minuter efter att jag hade vaknat så slog det mig att jag inte hade ordnat kampanjtillstånd på kattegattgymnasiet inför dagens kampanj! Jag fick med sömnig röst ringa till kattegattgymnasiet och söka efter rektorn som tydligen inte gick att nå just då!

Jag blev något uppgiven och bredde på som attan för personen som jag pratade om hur synd det var om mig, nu när jag hade bjudit in en person från Varberg och inte ens kunde få ett kampanjtillstånd. Tydligen så verkar detta också ha lyckats då hon faktiskt bokade in oss på kampanj utan att ha tillstånd från rektorn! :D Så nu är tillstånd ordnat och Kattegattgymnasiet får se upp för nu är Muf Halmstad påväg!


salesman

Plugga plugga plugga, men det går inte!

Egentligen har jag inte ens tid att skriva detta inlägget då jag borde plugga nu! Tyvärr kan jag inte hjälpa det men jag är så otroligt rastlös just nu och har verkligen inte lust att plugga just nu! Var på Valledarmöte innan kväll och var med och planerade den kommande valrörelsen i Halmstad! Jag är så laddad! Imorgon kampanjar MUF HalmstadKattegattgymnasiet där vi skall sprida våra budskap om frihet och lycka! :D Vi hoppas att så många som möjligt vill gå med i vår otroligt underbara förening!

På kampanjen imorgon får vi även besök av Bjarne som åker ända från Varberg bara för att vara med och kampanja med oss! Det kommer bli kalaskul! :D
Smiley

Kaffe! Livets dryck!

Vad har jag gjort utan en (eller två) kopp(ar) kaffe på morgonen? Denna morgonen var en seg en och jag fick kämpa för att komma upp ur sängen! Idag bär det av till högskolan där vi skall gå igenom det sista kapitlet i Internationell Handel och jag är måttligt intresserad. Efter Högskolan är det nog dags för ännu en kopp kaffe och lite läsande av litteraturen innan det bär av på valledarmöte.
Kaffe

Dagen med massa saker inplanerat är avklarad!


Har bestämt mig för att göra bloggen lite mer personlig och skriva lite om vad som händer i mitt liv, även om nu detta kanske inte är så otroligt intressant så gör det att det blir lättare för mig att hålla bloggen uppdaterad! :) Idag har iallafall varit den stressigaste dagen på mycket länge men en väldigt givande sådan! Dagen började med att jag och Johan Lindell (Ordf. MST Halmstad) satte upp affischer på hela högskolan, speciellt i områdena där Sossarna hade satt upp affischer! Efter affischeringen blev det föreläsning och en massa intressant fakta om kvoter och tullar!
En timma efter föreläsningen blev det Styrelsemöte med MUF Halmstad där endast Jag, Emma och Caroline kunde vara med och delta! Det gick fort och effektivt och vi fick klubbat ett par viktiga beslut. Efter styrelsemöte blev det kretsmöte och Muf Halmstad har nu fått en handkassa att disponera samt tröjor finansierade av kretsen! Jag är MYCKET Nöjd!

Den största händelsen idag var nog ändå när Halmstad Högskolas Studentorkester (SOS) för första gången gjorde ett framträdande! Vi spelade i foajen på Drotts hemmamatch och fick hela 19kr i hatten som vi hade slängt fram på golvet! :D Jag är kalasnöjd och jättestolt över orkestern som jag dirigerar!!!


SOS Spelning 10/3

Jag i SOS

Vill du vara den som är inkvoterad?

Surfade runt på nätet och kollade efter något intressant att skriva om idag. Tyvärr så fanns det inte så mycket som intresserade mig idag, så jag tänkte ta upp någonting annat jag har funderat på.

Den sista tiden så har det pratats en hel del om att man skall "inkvotera" kvinnor till chefsjobb, utskott, olika styrelser m.m. Jag tycker självklart att det är väldigt bra med så många kvinnor som möjligt i företagstopparna och i det politiska arbetet, men jag måste säga att kvotering verkligen är helt fel sätt att försöka nå detta. Min absolut starkaste anledning till varför jag starkt ogillar kvotering av alla dess slag är för att jag tycker att den som är mest lämpad att göra ett arbete skall göra det. Det spelar ingen roll om denne nu är man eller kvinna, svart eller vit, kort eller lång, eller vad man nu skulle kunna tänka sig att kvotera om.

Att börja kvotera in folk i olika styrelser leder inte till jämlikhet. Det leder till att man nedvärderar en speciell grupp och på något sätt säger åt dem: "Ja ni är ju inte lika bra som de andra, men vi gör så att ni får vara med ändå". Jag tycker detta är fruktansvärt upprörande! Rätt person på rätt plats skall råda!

Jag kan heller inte tänka mig att vara den personen som har blivit inkvoterad. Tänk er att få jobba på en arbetsplats och veta att den enda anledningen till att du slog ut de andra som var mer lämpade för jobbet var på grund av ditt kön! Jag hade aldrig velat vara den som blev inkvoterad, och jag tror att det är väldigt få som hade velat det.


Döda inte RUT!

De Rödgröna vill döda Rut, och jag frågar mig själv varför?
Varför vill man eliminera någonting som har bidragit till att nästan 12.000 personer har nyanställts inom Serviceyrken? Anledningen de rödgröna ger är att det är dyrt, krångligt och bara riktar sig till de rika. För det första så har jag svårt att se hur det skulle vara dyrare att finansiera en liten del av en anställds jobb istället för hela lönen som man gör t.ex. inom sjukvården och skolan.

För det andra förstår jag inte hur man kan tycka att det blir dyrt, nu när personer som har jobbat svart utan att betala någon som helst skatt, helt plötsligt jobbar i ett vitt företag som betalar skatt till staten. Om vi antar att ingen av de som nu har fått jobb har jobbat svart innan utan alla har gått arbetslösa, så är detta ju en enorm minskning i mängd utbetalade bidrag, vilket resulterar i att staten sparar in mer pengar. Kort och gott, detta är billiga jobb. Att Rut är krånglig förstår jag inte heller resonemanget i. Jag har själv inte någon kunskap om hur det går till, men eftersom att runt 20.000 personer gjorde avdrag för hushållsnära tjänster (2008, vilket troligtvis har ökat markant) så kan det ju inte vara så speciellt krångligt.

De rödgröna säger också att det bara gynnar de rika. Om detta var sant (vilket det inte är) så skulle det inte vara något större problem för mig, då vi har mängder av saker i samhället som riktar sig till rika människor som genererar många arbetstillfällen. För mig är det viktiga att arbetslösa människor får jobb och kan leva på en egen lön som de tjänar från sitt eget jobb. Vilka de sedan jobbar för är egentligen inget problem så länge de får betalt.

För alla som är någorlunda insatta i ekonomi så vet man att när priserna sjunker så vill fler människor utnyttja tjänsten. Detta betyder att med skattesubventionen som har gjorts kan människor som inte tjänar lika mycket som de absolut rikaste utnyttja tjänsterna. När fler människor börjar utnyttja tjänsterna så kommer fler företag ge sig in på marknaden och priserna kommer att pressas, vilket i sin tur leder till ännu större efterfrågan och ännu fler arbetstillfällen.
Det jag ville komma till var i alla fall att det är dumt att döda Rut!

RSS 2.0