Valår

Valår! Alliansen har nu under tre år regerat Sverige och har gång på gång stoltserat med att kunna enas i frågor som ingen människa skulle kunna tro var möjliga för dem att enas om. Gång på gång visar statsminister Fredrik Reinfeldt att han är en av Sveriges bästa statsministrar genom tiderna. Han är den partiledare som har störst förtroende bland alla partiledare och ingen annan partiledare har fått så höga siffror sedan man började mäta. Alliansen har även infriat en stor del av sina vallöften vilket visar på att regeringen är handlingskraftig.

Tyvärr så är Sverige ett land som under allt för lång tid har styrts av en Socialdemokratisk regering vilka säger sig vara de som har byggt upp Sverige och värnat om den "Svenska Modellen". Socialdemokraterna som under de senaste åren har tappat så mycket i väljarstöd att de nu har blivit tvungna att alliera sig med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, vars ledare bara för ett par år sedan gick ut med att han fortfarande såg sig själv som kommunist. Att Socialdemokraterna ens samarbetar med Vänsterpartiet är för många en mycket stor överraskning. Socialdemokraterna har aldrig någonsin förut samarbetat med vänsterpartiet, då de tydligt har sagt att de inte vill förknippas med det kommunistiska vänsterpartiet. För mig är det otroligt att den så kallade Oppositionen skulle ha en chans att komma överens i frågor som t.ex. skatten och det statliga ägandet. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är alldeles för långt ifrån varandra politiskt. För att det på något sätt skulle fungera så måste socialdemokraterna leka barnvakt åt de båda partierna och se till att de kommer överrens. Men det är inte ett sätt att vinna ett val på. Socialdemokraterna måste fortfarande visa sig starka, vilket blir svårare ju bättre det går för miljöpartiet i opinionsmätningarna. Får miljöpartiet så många väljare att de kan börja sätta krav på socialdemokraterna så kommer det att bli ännu svårare att hålla samman oppositionen.

Som alla förstår så kommer Alliansen att göra allt för att sätta käppar i hjulen på oppositionen. Kommer de att lyckas? Ja, det är jag helt säker på. När folk måste börja välja vilka de ska rösta på, en Allians som har visat sig eniga i alla stora frågor och har lyckats genomföra den politik de vill driva, eller en splittrad opposition som drar åt alla håll och kanter, som dessutom vill höja skatterna för alla i landet. Då tror jag att det blir ett ganska enkelt val för många.
Det är viktigt att inte få för sig att pensionärerna kommer få sänkt skatt utan istället höjd skatt, det samma gäller alla löntagare som även dom kommer att få se sin skattesats höjas så att den hamnar på pensionärernas nivå. Socialismen handlar om att alla skall ha det lika bra (dåligt enligt mig) och det spelar ingen roll om en stor del människor får det sämre för att jämnlikhet skall uppnås.

Vargslakten

Idag skriver SvD om den pågående vargslakten. Redan under den första dagen har 21 vargar skjutits ihjäl, vilket motsvarar 10% av vargstammen! Istället för att minska vargstammen på ett seriöst sätt känns det som att det har blivit en nöjesjakt utan dess like. Niklas Wykman, Förbundsordförande i (MUF) tycker att det är sorgligt för svensk natur och för svenskt miljöengagemang.

- "Med de 22 skjutna vargarna har vi förlorat i trovärdighet när det kommer till skydd av den biologiska mångfalden. När vi nu har utrotat tio procent av vår vargstam, vad ska vi då säga om Indien gör detsamma mot tigrarna, Japan mot valarna eller Australien mot vithajen", frågar sig Wykman."

Är det seriöst att låta tusentals jägare ge sig ut på jakt efter en vargstam på 240 djur?

Cristina Husmark Pehrsson - Kritiken Oundviklig?

I dag skriver både SvD och Aftonbladet om vilka ministrar som har bäst stöd hos folket. Jag blir synnerligen glad när jag läser att Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Finansminister Anders Borg (M) och Utrikesminister Carl Bildt (M) hamnar i topp tre. Sedan tittar jag vidare i listan och ser att vår Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) är den minister som har sämst förtroende i hela landet. Efter all kritik som regeringen har fått efter presentationen av de nya sjukförsäkringsreglerna så kan jag förstå att hennes förtroende har minskat, hon är ju den person som är ytterst ansvarig för presentationen av reglerna. Personligen är jag för alla förändringar i sjukförsäkringsreglerna, så länge man tar hand om alla människor som hamnar "i kläm" under övergången.

Sverige har för länge lidit av att så fort en människa är skadad eller allvarligt sjuk så skall personen förtidspensioneras. Detta är ett otroligt hån mot en människa som har hela livet framför sig, att säga till den personen: Du är för sjuk för att kunna bidra till samhället. Vi har ingen nytta av dig så det är bättre att du sitter hemma. Hade Cristina Husmark Pehrsson kunnat presentera detta på ett "snyggare" sätt? Det är jag övertygad om! Det viktiga är att föra fram fördelarna med vad detta kommer generera och prata om varför man faktiskt gör som man gör!  Att sedan backa för att kritiken är för hård är ett misslyckande enligt min mening.

Har man presenterat ett bra förslag så är det fel att backa. Förbättra, bygga på, utveckla, men inte backa i frågan! Detta är en viktig fråga och det är dags att man presenterar varför man gör som man gör.

Länk

RSS 2.0