Insändare som jag fick publicerad idag

Fotograf: Tobias Wallström


Våra soldater är hjältar

Svar till Olle Ljungbeck 25/10.

Afghanistan, ett land som före 2001 var ett fridens land präglat av rättigheter för kvinnor och frihet för folket? Självklart inte! Olle Ljungbeck skriver att Sveriges hjälpinsats i Afghanistan är nonchalans mot demokratin, vilket således innebär att den insats som svenska soldater gör dagligen i Afghanistan för att barn ska få gå i skolan och för att kvinnor ska få rättigheter som är värdiga en människa skulle vara nonchalans mot demokratin.

Jag påstår att den kamp som våra svenska soldater för i Afghanistan är en kamp för mänskliga rättigheter i hela världen. En sann hjälteinsats! Jag undrar om Olle Ljungbeck även tycker att vi ska minska de sociala hjälpinsatserna i Afghanistan? Det vore nog en god idé om soldaterna finns där för att skydda dem. Det skulle självklart vara vansinne att skicka fler hjälparbetare till Afghanistan samtidigt som vi skickar hem våra soldater, vilkas uppdrag är att skydda både hjälparbetarna och befolkningen på landsbygden. Det är en skam mot de soldater som har mist sina liv att skicka hem deras kamrater, då landet ännu inte är säkrat. På så sätt tappar deras kamp med livet som insats något oerhört i betydelse.

Glöm aldrig att de stupade soldaternas tjänstgöring i Afghanistan bidrog till hopp och framtidstro hos stora delar av det afghanska folket. De stupades insatser hittills har inte varit obetydliga. Gör dem inte heller till det genom att skicka hem deras kamrater.

Mikael Persson, ordförande, Moderata ungdomsförbundet i Halmstad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0